Kotimaanmatkailu 6
Aina välillä se iskee, nimittäin reissukuume. Siinä samassa huomaankin jo selaavani lentoja Euroopan kaupunkeihin tai ainakin ristelyä Tukholmaan.

Samaan aikaan Suomessa olisi vaikka kuinka paljon nähtävää ja koettavaa. Kaupunkeja, joihin ei ole astunut jalallakaan; maisemia, joita on nähnyt vain kuvissa; kokemuksia, joista on vain kuullut.

Hävettää oikein myöntää, että harvemmin kotimaanmatkailu on edes vaihtoehto, kun aletaan pohtia, minne matkustaa. Olen tämänkin kesän aikana haaveillut useampaan otteeseen Lofooteista, mutten pahemmin Suomen Lapista.

Kotimaanmatkailu on ollut vahva vaihtoehto ainoastaan elokuun loman kohdalla, mutta sekin pääasiassa järkisyistä, sillä kuka nyt kauneimpana kesäaikana haluaisi matkustaa ulkomaille ja varsinkin, kun koko muukin Eurooppa lomailee? Tosin jos lomakelit olisivat olleet yhtä huonot kuin kesäkuussa, olisimme ehkä napanneet äkkilähdöt jonnekin muualle.

Kotimaanmatkailu 2Kotimaassa 3Kotimaanmatkailu 5Kotimaassa 5Punainen seina 1Kotimaassa 1Onneksi kuitenkin jäimme tänne ja vierailimme Hangossa, Fiskarsissa, Porvoossa ja yhden illan verran hiukan tutummassakin kohteessa – Raumalla.

Oma suosikkini oli vihreiden metsien ja aavistuksen kellertävien peltojen suojissa sijaitseva Fiskars. Kylän läpi kulkevan hiekkatien varrelta piipahdimme sitä reunustaviin paikallisiin käsityöpajoihin ja pieniin liikkeisiin, Rekolan panimolle ja yhteen suklaapuotiinkin. Yöksi majoituimme Suomen vanhimpaan majataloon, jonka palvelu oli niin hyvää, että vieläkin hymyilyttää. Ja entäs ruoka? Se vasta hyvää olikin. Fiskars Wärdshusin sopivan lyhyeltä listalta löytyi jokiravun pyrstöjä, ankanmaksaa sekä härän sisäfileetä, johon kuuluvan kastikkeen muuten kaavin lautaselta leivän avulla. Ja sitten oli vielä se mansikkainen jälkiruoka, joka maistui ihan kesältä. Viinilistalla sen sijaan komeili muiden mielenkiintoisten tapausten lisäksi Angelina Jolien ja Bradd Pittin viinitilan roseeta.

Sitten oli Porvoo, jonka mukulakivikadut ja vieri vieressä toisiaan sijaitsevat pienet putiikit ihastuttivat. Illallista nautimme Eloisan katetulla terassilla vilttien alla samalla, kun kesäsade ropisi taivaalta ihan vieressä. Kolmen ruokalajin menu maksoi 30 euroa ja ranskalainen siideri tarjoiltiin posliinimukissa, kuten kuuluukin. Aamupalaa sen sijaan nautimme huolettomassa Rongossa, jonka aamupalavaihtoehdoista poikaystäväni valitsi ranskalainen aamupalan croissantilla ja cafe au laitilla, minä taas käsintehdyn myslin sekä smoothien.

Kotimaassa 7Kotimaassa 9Kotimaassa 6Kesäloma sen todisti: kyllä Suomessakin mielenkiintoisia kohteita on, niitä ei vain aina oikein muista. Tahtoisin luvata panostaaa kotimaanmatkailun, mutta pelkään hetken päästä jo unohtavani. Ensi viikolla kuitenkin Pietariin.

Posted by:Reetta V.

Kauniissa Suomen Turussa asuva pöytälaatikkorunoilija, intohimoinen valokuvaaja ja markkinointiviestinnän ammattilainen, joka rakastaa hyvää ruokaa, pehmeää kahvia, värikkäitä matkoja, joogaamista sekä unelmien tavoittelemista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *