itsetehty granola mysliViime viikonloppu oli uusien kokeilujen aikaa keittiössä. Toinen lauantaisista illallisvieraista vaati saada hirvipaistia (mitäs olin mennyt mainostamaan, että pakastimessa on mehevä pala hirveä), joten pakkohan sitä sitten oli tehdä. Ja kun sitä reseptiä, jolla paistin aluperin suunnittelin tekeväni, ei sitten tietenkään löytynyt mistään, oli yksinkertaisesti pakko kokeilla summamutikassa parhaalta kuulostavaa reseptiä. Heitin paistin uuniin ja toivoin parasta. Syötäväähän siitä tuli, ehkä jopa parempaa kuin olisin uskonut.

Toinen onnistunut kokeilu oli kotoisan myslin valmistaminen. Tämä nyt ei ihmeellisiä kokkaustaitoja vaatinut (no ei kyllä hirvipaistikaan), kunhan sekoitti mieluisat aineet keskenään ja heitti uuniin. JA VOI LUOJA MITEN HYVÄÄ SIITÄ TULI. Tein lähes litran annoksen lauantaina, eikä satsista ollut enää sunnuntaina jäljellä kuin muutama murunen peltipurkin pohjalla.

Myslin valmistamiseen käytin (hyvin väljästi) tätä reseptiä. Kookoslastut jätin pois ja kanelin lisäksi heitin joukkoon ruokalusikallisen kookospalmusokeria. Lopputulos: täydellistä. Tätä teen mitä pikimmiten uudestaan, ehkä heti tänään.

Posted by:Reetta V.

Kauniissa Suomen Turussa asuva pöytälaatikkorunoilija, intohimoinen valokuvaaja ja markkinointiviestinnän ammattilainen, joka rakastaa hyvää ruokaa, pehmeää kahvia, värikkäitä matkoja, joogaamista sekä unelmien tavoittelemista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *