Tv-seinä / vanha lipasto tv-tasona
Mitä enemmän pähkäilen kodin sisustusta ja siihen liittyviä hankintoja, sitä enemmän kallistun vanhoihin ja käytettyihin huonekaluihin. Uudet kalusteet tuntuvat kovin sieluttomilta ja kliinisilta siinä missä vanhoissa tuntuu olevan tarinaa. Tietyt asiat on tietysti hyvä hankkia uutena, mutta muuten täytän kotini mieluiten kalusteilla, joilla on tarinaa.

Vanhoja huonekaluja joutuu tosin etsimään uusia kauemmin – etenkin, jos on selvillä, millaisen haluaa. Joskus voi kuitenkin käydä tuuri, kuten minulla tv-tason suhteen: ehdin asua uudessa kodissa ehkä kuukauden tai kaksi, kun törmäsin Euran kirpputorilla tähän valkoiseen ja sopivasti elämää nähneeseen senkkiin. Siellä se nökötti muiden huonekalujen keskellä – ihan selvästi odottamassa minua. Vähän kyllä pelkäsin, että senkin valkoinen olisi aivan eri valkoinen kuin asuntoni seinät ja lattia, mutta vielä mitä, ero on niin huomaamaton, ettei haittaa ollenkaan.

Sisustus on loputon projekti. Alusta asti suunnitelmissa on ollut etsiä oikeita kalusteita pikkuhiljaa omille paikoilleen. Esimerkiksi nykyinen sohva ja trukkilavasta tehty sohvapöytä ovat kyllä varsin kelvolliset, mutta ennen pitkää saatan korvata ne jollakin muulla. Jokaisella vierailulla vanhempien luokse vierailen toiveikkaana kirpputorilla siltä varalta, että jokin omaan kotiini sopiva sympaattinen tapaus olisi sinne eksynyt. Joskus on, joskus ei. Monesti persoonallisia kalusteita kyllä on, mutta harvoin omannäköisiä.

Ihan ensimmäiseksi tahtoisin vaihtaa Ikea-sohvani sopivasti kuluneeseen Chesterfield-sohvaan (tai vastaavaan, en ole merkkiuskollinen), joten jos sellainen sattuu nurkissä tai vintillä lojumaan, laita viestiä hello(at)reettavee.com. Myös musta lepakkotuoli kelpaisi!

Posted by:Reetta V.

Kauniissa Suomen Turussa asuva pöytälaatikkorunoilija, intohimoinen valokuvaaja ja markkinointiviestinnän ammattilainen, joka rakastaa hyvää ruokaa, pehmeää kahvia, värikkäitä matkoja, joogaamista sekä unelmien tavoittelemista.

2 thoughts on “ Kodin sisustus: vanhat huonekalut ”

  1. Oon kyllä niin samaa mieltä vanhoista huonekaluista !! :) Niissä on vaan sitä jotain, mikä tuo kodikkuutta ja sielua ja persoonaa omaan kotiin.
    Sun lipasto on kyllä ihana ! <3 Itsellä hakusessa vähän saman tyylinen, ehkä vähän isompi lipasto :)

    1. Tää on kyllä söpö, mutta aika pikkuinen! Eiköhän sullekin sopiva ennen pitkää tule vastaan. Mä pidän peukkuja” :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *