Yleinen

Kesän viimeisiä

Mustavalkoinen 1Täällä taas, mökillä.

Päätimme matkata tänne vielä yhdeksi viikonlopuksi – todennäköisesti tämän kesän viimeiseksi. Tämän kerran vielä ehti nauttia tuulisista päivistä piskuisella saarella, pulahtaa tummaan veteen ja tuntea simpukoiden kuoret varpaiden alla, pelätä astuvansa sammakon päälle pimeässä, tiskata astiat järvivedessä ja heittää olutta kiukaankiville.

kaislat 1Soutuveneessa 2 Otimme kissavanhuksenkin mukaan. Automatka kuljetuskopassa oli sydäntäsärkevää kuunneltavaa, mutta se hetki, kun pieni otus pääsi sieltä pois ja tajusi, missä ollaan, oli sen arvoista. Karvajalka taantui pennun tasolle, eikä pitkästä iästä ollut enää mitään huomattavissa. Siitä asti se on tutkinut pientä saarta läpikotaisin: nuuhkinut paikkoja, kiivennyt puihin ja katoille, uskaltautunut talon alle ja varovaisesti jopa laiturille. Järvivesi ja laineet kiinnostavat kovasti pientä, mutta uskallus ei ihan riitä kovin lähelle.

Tuo kissa on myös osoittanut olevansa edelleen aikamoinen saalistaja. Eilen se onnistui pelostaan huolimatta nappaamaan aivan veden rajasta yhden västäräkin ja aamukuudelta se kantoi sisälle hiiren. Tai ainakin luulen sen olleen hiiri, en ehtinyt nähdä.

kissa mokillaMekin olemme taas taantuneet lasten tasolle ja nauttineet olostamme. Puhuneet vähän, lähinnä viinin vivahteista, ja keskittyneet tunnelmoimaan, kun vielä voi.

Tähän viikonloppuun on kuulunut monta viimeistä: kesän viimeiset mökkeilyt, soutuveneilyt, halloumit, grillimakkarat ja naku-uinnit. Olo ei kuitenkaan ole haikea, oikeastaan aika autuas. Syksy saa tulla.

Mitä jään kaipaamaan, on tämä tuoksu: yhdistelmä märkiä kivilaattoja, saunan pesässä palavia puuhalkoja, mutaista järvivettä, grillihiiliä ja vanhoja räsymattoja.

sunset 1

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Katri Ojanen
  31/08/2015 at 00:40

  Hei, Löysin blogisi blogihaasteen kautta. Haasteessa etsittiin tuoreita blogeja ja tutustuttiin niihin. Ihanaa kuvausta niin kuvin kuin tekstein. Lisää haasteesta: https://hocmomentum.wordpress.com/2015/08/31/blogihaaste/
  Mukavaa Syksyä! Katri

  • Reply
   Reetta V.
   31/08/2015 at 08:59

   Kiitos Katri ja ihana kuulla! <3 Käyn tutustumassa haasteeseen!

 • Reply
  Maria
  01/09/2015 at 13:09

  Hei. Minusta blogisi ansaitsee Liebster Awardin! Sinut on siis haastettu!
  https://blushingbridemaria.wordpress.com/2015/08/31/liebster-award-blogirakkautta/

 • Leave a Reply