Neliapiloita kesämökillä
Rakastin lapsena mökkielämää: saareen soutamista, onnenapiloiden etsimistä, saunomista ja vesileikkejä, jotka kestivät tuntikausia. Jossain vaiheessa into kuitenkin lopahti, mutta nyt se on taas jostakin – ehkä kaiken tämän downshiftaus- ja mindfulness-meinigin tai sitten vain iän myötä – löytynyt.

Ehkä asiaan on vaikuttanut myös kuusi vuotta kaupunkielämää, digimaailmaan painottuva työ sekä sosiaalinen media. Tituleeraan itseäni luontevasti someintoilijaksi, ja sellainen kyllä ihan takuulla olenkin, mutta välillä se iskee myös meikäläiseen: someähky.

Hiukan postimerkkia isommalla saarella majaileva mökki on kaikeksi onneksi kuitenkin katvealueella. Täällä aika kuluu parhaiten hyvään kirjaan (juuri nyt Diane Von Furstenberg – The Woman I Wanted to Be) uppoutuen, laiturinnokassa joogaten, puusaunaa lämmittäen tai ruoanlaittopuuhissa, jotka täällä jätän kuitenkin yleensä poikaystävälle.

Tänä viikonloppuna pohdimme Flow’n ja mökin välillä, mutta jälkimmäinen veti pidemmän korren. Keräsimme kimpsut ja kampsut kasaan, ajoimme kaupungista maalle ja soudimme saareen. Mukana ne tärkeimmät: uikkarit, grillattavaa, pari kirjaa sekä vuoden viini. Otin kyllä läppärinkin, mutta ihan vain siksi, että ehtisin kaikessa rauhassa käydä kesälomakuvia läpi.

Punainen kesämökki Vuoden viini 2015vuoden punaviini 2015Eilisilta kului raikasta järvi-ilmaa nuuhkien, auringonlaskua ihaillen ja hiljaisuutta kuunnellen. Kyllä me muuten uitiinkin, aikuiset ihmiset. Peräti kuusi kertaa järveen ja takaisin: niin kauan, että sormet olivat ruttuiset ja varpaita alkoi palella.

En tiedä teistä, mutta minä taidan olla kaikkein onnellisimmillani jossakin luonnon lähellä. Rakastan kaupunkia ja kaikkia sen tarjoamia mahdollisuuksia, mutta kyllä veden tai metsän äärellä on hyvä olla ja jotenkin helpompi hengittää.

mökkielämä ja auringonlasku

 

Posted by:Reetta V.

Kauniissa Suomen Turussa asuva pöytälaatikkorunoilija, intohimoinen valokuvaaja ja markkinointiviestinnän ammattilainen, joka rakastaa hyvää ruokaa, pehmeää kahvia, värikkäitä matkoja, joogaamista sekä unelmien tavoittelemista.

2 thoughts on “ Elokuu ja kesämökki ”

  1. OI! Tästä postauksessa tuli hyvä mieli.

    Olen kärsinyt itsekin someähkystä, 10 min sääntö toimii ja uni tulee ja pitää paremmin iltasellakin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *