tuorepuristettua appelsiinimehua kotona
Tajusin vastikään, että appelsiinimehun valmistaminen kotioloissa ei oikeastaan ole kovin työlästä. Olin kyllä käyttänyt sitruspuristinta harva se päivä, mutta lähinnä sitruunoihin, enkä ollut ajatellut, että sitä voi tietysti käyttää muihinkin sitrushedelmiin, kuten nyt vaikka niihin appelsiineihin.

Sitten yhtenä päivänä sain äidiltä säkillisen appelsiineja ja ehdin harmittelemaan, että niitä tulee syötyä niin kovin vähän. Tässä vaiheessa se älynväläys sitten iski: niistä voi tosiaan puristaa myös mehua. Ja hupsista vaan, säkillinenkin appelsiineja on hetkessä kulunut loppuun – lasilliseen käsinpuristettua mehua menee nimittäin helposti 2-3 reilun kokoista appelsiinia ja joskus myös puolikas sitruunakin.

Nyt sitten ollaan siinä tilanteessa, että tuoretta appelsiinimehua tekee mieli vähän väliä ja appelsiineja saa olla kantamassa kotiin harva se päivä. Mikäs siinä toisaalta, mehu maistuu ihanalta supermies-puuron kaverina ja saa aamut tuntumaan ihan erityisiltä.

itse puristettua appelsiinimehua kotonaKaurapuuroa aamupalaksi ja Jack Kerouacin Matkalla

Posted by:Reetta V.

Kauniissa Suomen Turussa asuva pöytälaatikkorunoilija, intohimoinen valokuvaaja ja markkinointiviestinnän ammattilainen, joka rakastaa hyvää ruokaa, pehmeää kahvia, värikkäitä matkoja, joogaamista sekä unelmien tavoittelemista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *