kaduttaako tatuointi 1

Joku aina joskus kysyy, että kaduttaako tatuointi. 

Ehkä jos olisin ottanut sen harkitsematta tai hetken mielijohteesta, ilman sen suurempaa syytä. Tai ehkä sitten jos näkisin sen itse joka päivä, mutta selkään nakutettu tekstiä on hyvin piilossa kantajaltaan.

Totuus on, etten juuri nyt välttämättä ottaisi tällaista tatuointia, mutta ei se minua silti kaduta, ei ole koskaan kaduttanutkaan. Sillä tatuointi on aina hetkessä kiinni: se kertoo jotakin juuri siitä elämäntilanteesta ja ajasta, muistuttaa ehkä jostakin.


Omani kertoo, että elämä on tässä ja nyt, ja että vaikeuksistakin pääsee voittoon.

kaduttaa tatuoinnin ottaminenTiedän että jokainen ottaa tatuoinnin eri syystä. Yhdelle se on kaunis kuva, toiselle muisto, minulle jotakin enemmän. On ihan okei ottaa tatuointi ilman sen suurempaa syytä tai vain siksi, että pitää jostakin kuvasta, mutta minulle henkilökohtaisesti on tärkeää, että ihoon hakatulla kuvalla on jokin merkitys. Mielellään aika iso sellainen.

Se huono puoli siinä tosin on, että saa aina selitellä kysyjille. Mitä sun tatuoinnissa lukee? Mitä se tarkoittaa? Yleensä kuittaan vain sanomalla, että se on pitkä juttu, sillä varsinkaan puolitutuille ei tee mieli kertoa niin henkilökohtaisia asioita.

Nyt teitäkin kiinnostaa, ihan varmasti. Joten annetaan tulla, ainakin lyhyt versio.

Otin tatuoinnin kolme vuotta sitten, kun takana oli ollut vaikea tilanne elämässä ja kaikki alkoi pikkuhiljaa näyttää paremmalta. Oli ollut masennusta, loppuunpalamisen reunalla käymistä ja vaikea parisuhde, joka rikkoi niin monella tavalla, että vieläkin on vaikea ymmärtää. Olin niin hajalla ja rikki, etten tiennyt, mistä aloittaa korjaaminen ja kokoaminen. Sitten kuitenkin pikkuhiljaa, ystävien ja perheen avulla sekä jostakin kaivetulla sisulla, kaikki alkoi kuitenkin kääntyä parempaan suuntaan. Tuntui siltä, että kyllä täältä vaikeuksista vielä kavutaan ylös voittajana. Että pystyn ja haluan pystyä siihen. Ja se on juurikin se tunne, josta halusin itselleni muiston. Että elämä on nyt ja siitä pitää nauttia vaikeuksista huolimatta.

Miksi siis edes pohdin, kaduttaako tatuointi? Jokin, joka muistuttaa näin tärkeästä asiasta, ei voi mitenkään kaduttaa.

Olen monta kertaa miettinyt myös uutta tatuointia: jotakin sellaista, minkä näkisin itsekin useammin. Jotakin pientä ranteeseen. Kirjain tai lause. Vielä ei ole kuitenkaan ollut sopiva aika ja se on itselleni kaikkein tärkeintä. Sellainen tunne, että tämän hetken haluan muistaa. Eiköhän sellaisiakin vielä tule vastaan. Toivottavasti positiivisempia kuin viime kerralla.

Posted by:Reetta V.

Kauniissa Suomen Turussa asuva pöytälaatikkorunoilija, intohimoinen valokuvaaja ja markkinointiviestinnän ammattilainen, joka rakastaa hyvää ruokaa, pehmeää kahvia, värikkäitä matkoja, joogaamista sekä unelmien tavoittelemista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *