Sininen kaason mekko 2Kaasona saattaa joutua juoksemaan paikasta toiseen ja venymään mitä erilaisimpiin tehtäviin boolin metsästämisestä puheen pitämiseen. Tämä asettaa omat haasteensa pukeutumiselle. Kaason mekko täytyy olla mukava ja kätevä, mutta myös tarpeeksi juhlava. Minulle erityisen tärkeää oli myös se, että siinä mahtuu syömään tarpeeksi.

Jos ei kuitenkaan mustaa

Vaatekaapissani majaili alunperin yksi musta avoselkäinen iltapuku, joka olisi periaatteessa sopinut häihin varsin hyvin, mutta päästä varpaisiin mustiin pukeutuminen tuntui kuitenkin liian synkältä niin onnelliseen tapahtumaan. Ja onhan uusi mekko aina kiva juttu.

Morsiamella ei ollut sen suurempia toiveita kaason mekon pituuden, värin tai muunkaan suhteen, joten sain rauhassa päättää, mitä päälleni laitan. Vaihtoehtoja tuntui olevan liikaa ja toisaalta ei yhtään! Lopulta ajattelin vain, että kyllä sopiva mekko jostakin ilmestyy ja jos ei ilmesty, mennään vanhalla. Ensin ostin H&M Trendiltä Helmut Lang -henkisen laskostetun mekon, joka oli aivan ihana, mutta trikoomainen kangas epäilytti juhlavuutensa puolesta. Sitten häitä edeltävänä torstaina Skanssin Object-myymälään saapui tämä sininen Selected Femmen unelma, jota piti käydä ainakin kokeilemassa. Istuin torstaina töiden jälkeen vielä taloyhtiön hallituksen kokouksessa ja pääsin myymälään vasta illalla. Päätös mekon ostamisesta tuli kuitenkin nopeasti, sillä se aiheutti juuri sellaisia vau-fiiliksiä, joita toivoisin kaikkien vaatteideni aiheuttavan. Kun liikkeen myymäläpäällikkö vielä nyökytteli hurjaa vauhtia hyväksymisen merkiksi ja puhelimen päässä oleva makutuomari ihasteli, ei mekkoa oikein voinut jättää ostamatta.

Sininen vai harmaa kaason mekko

Pähkäilin silti torstaista lauantaiaamuun asti tämän sinisen ja sen harmaan mekon välillä. Molemmat tuntuivat lopulta yhtä hyviltä ja mielipiteitä keräillessä kumpikaan ei tuntunut saavan yksimielistä kannatusta. Päätin siis luottaa isän ja äidin mielipiteeseen, sillä vanhemmat (uskokaa huviksenne) ovat  lähes aina oikeassa. Eipä heilläkään tällä kertaa kovin vahvaa mielipidettä asiaan ollut, mutta sininen Selected Femmen mekko vei nipin napin voiton ja sai kunnian olla kaason mekko.

Näin jälkeenpäin voin todeta olevani supertyytyväinen mekkooni. Tunsin oloni kauniiksi, sain juostua helposti paikasta toiseen, eikä syöminenkään tuottanut ongelmia!

Kuvissa päällä:
kaason mekko – Selected Femme / ikivanha laukku – h&m / hiukset – Helene, Ada&Olexi

kaason mekko 3Kaason mekko 5kaason mekko ja banaaninuttura 1

Posted by:Reetta V.

Kauniissa Suomen Turussa asuva pöytälaatikkorunoilija, intohimoinen valokuvaaja ja markkinointiviestinnän ammattilainen, joka rakastaa hyvää ruokaa, pehmeää kahvia, värikkäitä matkoja, joogaamista sekä unelmien tavoittelemista.

2 thoughts on “ Kaason mekko ja valinnanvaikeus ”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *