Viime viikkoon mahtui kaksikin reissua pois kotikaupungista. Viikonloppuvisiitti Helsinkiin sekä torstai-ilta Birgitan yöhön Naantaliin. Suuntana Jukka Rintalan Kultainen viiva -näyttely Naantalin vanhalla Raatihuoneella.

Näyttely oli oma pieni maailmansa, aivan erilainen kuin mikään, mitä olen hetkeen nähnyt. Täynnä kaikkea katsottavaa: taideteoksia, mekkoja, teatterilavasteita, antiikihuonekaluja. Taustalla soi klassinen musiikki, vaaleiden pellavaverhojen lomasta kuulsi kesäaurinko. Laseissa meillä oli Jukka Rintalan nimikkokuohuviiniä, kuivaa italialaista.

jukka_rintala_mekko_1jukka_rintala_vanha_raatihuone_naantalijukka_rintalan_nayttely_naantaliMekot näyttivät taideteoksilta ja sellaisia ne toki ovatkin – täynnä tarinaa ja taidokasta kädenjälkeä. Ne ovat rakentuneet monista pienistä yksityiskohdista, tajuttoman kauniista kankaista, huolella suunnitelluista kaavoista ja selkeästä visiosta. Suosikkejani olivat ylimmän kuvan musta ja valkoinen hyöhenmekko, samaan aikaan herkkiä ja vahvoja.

jukka_rintala_naantalijukka_rintala_naantali_2jukka_rintala_1jukka_rintala_nayttely_naantalissaKyselin monta kertaa, mistä inspiraatio on syntynyt ja missä tilanteessa mikäkin maalaus on luotu. Tarinat saivat teokset heräämään uudella tavalla henkiin ja toivat niille lisää syvyyttä.

Jotkut utuiset vaaleat, sinisen sävyiset teokset oli maalattu aamuviideltä kesäisessä Naantalissa, toiset Portugalin pehmeänsävyisessä auringossa, osa 15 minuutissa inspiraation iskiessä.

jukka_rintala_kuvajukka_rintala_mekko_3jukka_rintala_nayttely_naantaliSeurakseni sain joukon ihania turkulaisia bloggaajia, joiden kanssa jatkoimme näyttelyn jälkeen vielä Birgitan yöhön.

Ja se Jukka Rintalan kuohuviini, sekin oli vallan mainiota. Kuivaa, kepeää, helppoa, vähän kuin kirpeä kesäaamu.

Jos päädyt lähtemään ja nälkä iskee, suosittelen kokeilemaan läheisellä sivukujalla lymyävää Hasta la Pasta -ravintolaa.

Lisätietoa näyttelystä löytyy täältä. Esillä se on vielä tämän kuun ajan.

Posted by:Reetta V.

Kauniissa Suomen Turussa asuva pöytälaatikkorunoilija, intohimoinen valokuvaaja ja markkinointiviestinnän ammattilainen, joka rakastaa hyvää ruokaa, pehmeää kahvia, värikkäitä matkoja, joogaamista sekä unelmien tavoittelemista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *