Juhannus saaristossaKoko alkukesä meni Espanjan matkan suunnittelemiseen ja juhannus vähän niin kuin unohtui siinä sivussa. Viime sunnuntaina poikaystävä sitten ilmoitti varanneensa meille mökin Taalintehtaalta. Sehän sopii, kunhan vaan voin levätä, ulkoilla ja kokata kaikkea mahdollista, mitä nyt vain kesäisin kuuluu kokata: täytettyjä herkkusieniä, kalaa eri muodoissa ja niin paljon kasviksia kuin maha vain vetää. Ja tietenkin mansikoita, vaikka maksavatkin tuhottomasti.

Juhannuspukeutumiseen otin eräjormahenkisen lähestymisen: päällä on ollut lähinnä parka, buutsit ja nuuskamuikkushattu. Itseasiassa koko asuhan tuo mieleen nuuskamuikkusen, mutta sehän sopii enemmän kuin hyvin Suomen kesään. Ja toisaalta, miekkosella on sen verran mahtavia lausahduksia, että miksei voisi muutenkin vähän samaistua.

Ruoka sen sijaan on ollut sieltä simppeleimmästä päästä – juuri sellaista, mikä kesäisin toimii kaikkein parhaiten. Tuoreita, laadukkaita raaka-aineita ja kesäisen raikkaita makuja. Paljon kasviksia ja salaattia, niiden pariksi kalaa tai lihaa eri muodoissa. Ja tietysti varhaisperunoita. Vai kuuluuko nykyään puhua neitsyperunoista? Herkkua ovat, oli nimi mikä tahansa.

Graavasimme myös itse nieriää. Ensimmäisen satsin tosin veivät lokit mennessään, kun ulos katettu pöytä jäi hetkeksi vaille vartiointia. Toivottavasti maistui.

Kohta on aika lähteä takaisin Turkuun ja valmistautua alkavaan viikkoon. Lomaa minulla on seuraavan kerran vasta elokuussa, mutta tänä juhannuksena on ladattu akkuja sen verran onnistuneesti, että sinne asti jaksaa odottaa enemmän kuin hyvin. Voisin kyllä jokin toinenkin viikonloppu karata hetkeksi saariston rauhaan. Täällä on aika leppoisaa.

SaaristojuhannusSaariston juhannusJuhannus saaristossa, graavattu nieriäSaariston juhannusJuhannus saaristossa

Posted by:Reetta V.

Kauniissa Suomen Turussa asuva pöytälaatikkorunoilija, intohimoinen valokuvaaja ja markkinointiviestinnän ammattilainen, joka rakastaa hyvää ruokaa, pehmeää kahvia, värikkäitä matkoja, joogaamista sekä unelmien tavoittelemista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *