Viime aikoina on kutkuttanut intuitiivinen pukeutuminen (ei taida olla oikeasti mikään termi, mutta kuvaa tilannetta aika hyvin) sekä vaatteet, jotka saavat aikaan saman tunteen kuin prinsessamekko lapsena.

Olen siis miettinyt, että kuinka oikein pukeutuisin, jos en sen kummemmin pohtisi tai analysoisi tulevaa päivää tai tapahtumaa. Tai no tietenkin sen verran, etten lähtisi kotoa ilman housuja tai kenkiä, mutta kuinka pukeutuisin, jos valitsisin aamulla juuri ne vaatteet, jotka sillä hetkellä eniten puhuttelevat ja houkuttelevat.

intuitiivinen pukeutuminen _ asukuvaMekko – MossCopenhagen
Vyö – 2hand
Hattu – h&m
Nilkkurit – Bianco

Voi olla, että tämä on ihan peruskauraa monille teistä, mutta itse ainakin analysoin aamuisin kaikenlaista. Lämpötilaa tietysti, mutta myös paljon muuta: menenkö pyörällä (ei voi laittaa hametta), käynkö myöhemmin kaupassa (pitää ottaa isompi laukku), mikä näyttäisi asialliselta ja missä olisi hyvä olo, mutta en todellakaan mieti, mitkä vaatteet kiehtoisivat juuri sillä hetkellä eniten. Ja helposti valitsen jotain tuttua ja turvallista, ehkä vähän tylsääkin. Mustat farkut, pellavainen t-paita, kolme vuotta vanhat purkkarit ja musta nahkalaukku, johon mahtuu läppäri, kalenteri, vesipullo, aurinkolasit ja pussillinen tomaatteja torilta.

Sama juttu vaatekaupoilla. Saatan jättää jonkin vaatteen ostamatta järkisyistä, vaikka se olisi mielestäni aivan ihana. Ongelma vain taitaa kuitenkin olla siinä, että järkisyyt ovat ihan helkkarin huonoja syitä – paitsi turhan korkeiden korkokenkien ja akryylineuleiden kohdalla. Sitten toisaalta saatan ostaa jotakin, koska tiedän käyttäväni sitä tosi paljon ja sitten myöhemmin huomaan, että olen käyttänyt sitä vain kerran tai kaksi. Eli siis, järkisyyt ovat usein kaikkea muuta kuin järkeviä syitä. Tunnepohjaiset päätökset toimivat paljon paremmin.

intuitiivinen pukeutuminen _ flatlayRaitapaita – Marimekko
Hame – ostettu vuosia sitten GinaTricot’sta
Korot – h&m
Adidaksen lenkkarit – saatu DefShopista*

Myös värit kiinnostavat aiempaa enemmän. Ehkä siksi, että niissä on ihan eri tavalla energiaa kuin mustassa, valkoisessa ja harmaassa. Erityisesti kiinnostavat sinisen sävyt, vaaleanpunainen ja armeijanvihreä. Innostus väreihin saattoi lähteä siitä, kun ostin kotiin yhden mintunvihreän koristetyynyn. Tai sitten näistä turkooseista kestolakkauksista, jotka todellakin toivat energiaa jokaiseen päivään.

Ajatuksen tasolla intuitiivinen pukeutuminen siis kiinnostaa. Toistaiseksi olen ollut huono kokeilemaan, mutta ehkäpä huomenna rohkaistun.

Miten sinä pukeutuisit, jos et miettisi sen enempää vaan valitsisit vaatteesi fiiliksellä?

Posted by:Reetta V.

Kauniissa Suomen Turussa asuva pöytälaatikkorunoilija, intohimoinen valokuvaaja ja markkinointiviestinnän ammattilainen, joka rakastaa hyvää ruokaa, pehmeää kahvia, värikkäitä matkoja, joogaamista sekä unelmien tavoittelemista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *