Ajattelin julkaista nämä kuvat nyt, kun ne vielä tuntuvat edes etäisesti ajankohtaisilta, eivätkä auttamattomasti liian talvisilta. Kevät meinaan lähestyy vauhdilla kesää: pajunkissat vaihtuvat vihertäviin silmuihin, eikä enää ole aamuja, jolloin linnut eivät tervehtisi takapihalla laulaen.

reetta takisa 2takki 1Vähän kyllä tuntuu hassulta julkaista näitä vanhoja kuvia juuri nyt, sillä olin kehittämässä kuvaus- ja vähän poseeraustaitojanikin JAS Kamerakaupan ja Canonin järjestämällä valokuvauskurssilla.

Sain kasapäin uusia ideoita ja vielä sitäkin enemmän intoa – niistä lisää myöhemmin. Samalla iski myös auttamaton tarve uudelle kameralle sekä halu kuvata kaikkea ja koko ajan.

reetta ajaton 1Jotkut asiat vain ovat sellaisia – niin innostavia, ettei osaisi olla aloillaan ja lopettaa. Juuri nyt valokuvauksen lisäksi oma työ. Sekä tulevista matkoista haaveileminen. Yhtään ei ole varattu, mutta mielessäni matkustan viikottain ainakin Lissaboniin, Pietariin ja Kööpenhaminaan. Välillä hiukkasen myös Pariisiin.

reetta bwreetta takisa 2Takki – kotimaista 2handia
Farkut – pikkusiskon kaapista
Nilkkurit – Bianco

Ystävä – se samainen, joka lähettää minulle aina postikortteja – kysyi tänään aamulla, olenko koskaan listannut elämäni onnellisimpia hetkiä. Ei siis viikkoja, päiviä tai vuosia, vaan nimenomaan hetkiä. Isoja, pieniä, kummallisia.

En ole, mutta ehkä pitäisi. Muutama tulee heti mieleen:

Kuulas ja kirpeä syyspäivä Luxemburgin puistossa, lautasella kioskista ostettu croque monsieur ja vieressä joukko iloisesti rupattelevia pariisilaisvanhuksia. Koko päivä aikaa valojen kaupungissa, eikä mitään suunnitelmia.

Se hetki, kun uskalsin ensimmäisen kerran sanoa tosissani rakastan sinua.

Jokin niistä tuhansista tanssitunneista silloin joskus, kun harjoittelimme itsemme hengästyksiin, nauroimme enemmän kuin koskaan ja kehittelimme mitä kreisimpiä koreografioita. Hyviä aikoja.

Entäs sinä, milloin olet ollut onnellisimmillasi?

Kuvat otti ihana Siiri Saarela, jonka kanssa laitamme uudet kuvausopit mitä pikimmiten testiin.

Posted by:Reetta V.

Kauniissa Suomen Turussa asuva pöytälaatikkorunoilija, intohimoinen valokuvaaja ja markkinointiviestinnän ammattilainen, joka rakastaa hyvää ruokaa, pehmeää kahvia, värikkäitä matkoja, joogaamista sekä unelmien tavoittelemista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *