H2Ö on heittämällä kesän kaunein festari, oma pieni ja ihana maailmansa, jonne paeta yhdeksi viikonlopuksi. Tänne tekisi mieli jäädä asumaan, telakan ja tilataideteosten, vaihtoehtomusiikin, hyvän kahvin ja pienten ruokakojujen maailmaan.

h2o_festivaali_12h2o_festivaali_24h2o_festivaali_19Perjantaina Berndsenin keikalla katselin kattoon ripustettuja valkoisia kolmioita, joihin valot ja videot heijastuivat unenomaisesti, viskiä lavalla juodaa bändin solistia ja bassonjytkeessä mukana huojuvaa, onnellisen näköistä festarikansaa. Mietin vain, että tässäkö tämä nyt sitten oli. Enää ei tule toista H2Ö:tä. Sitten hengitin keuhkot täyteen festarin tunnelmaa ja huojuin muiden mukana.

Miten voikaan samaan aikaan tuntea olonsa niin onnelliseksi ja haikeaksi?

h2o_festivaali_18h2o_festivaali_17h2o_festivaali_16Esiintyjistä tiesin etukäteen ehkä yhden, mutta se juuri onkin H2Ö:ssä hienointa. Voi haahuilla esiintymispaikalta toiselle ja kokea jotakin aivan odottamatonta. Alue on niin pieni, että jos jokin esiintyjä ei sillä hetkellä innosta, voi hetkessä kävellä toiselle lavalle. Ja sitten taas toiselle.

Omia suosikkejani olivat ainakin Jätkäjätkät, islantilainen Berndsen, Tussilago ja vielä ennen lähtöä lauantaina nähty, aivan huikea Suistamon sähkö, joka oli veikeä yhdistelmä kansanmusiikkia, räppiä ja hillitöntä bassojytkettä.

h2o_festivaali_15h2o_festivaali_13h2o_festivaali_22h2o_festivaaliSiitä en sitten tiedä, ovatko H2Ö-kävijät jotenkin rauhallisempia kuin muut, mutta örveltämistä on vähemmän kuin monilla muilla festareilla. Kaikilla on sellainen hassun onnellinen ilme kasvoillaan, paikasta toiseen kuljetaan rauhallisesti haahuillen ja joka puolella on sopivasti tilaa. Ainoastaan parille pienemmälle lavalla on välillä vähän jonoa. Kukaan ei töni, tuupi, rynni tai meuhkaa, kaikki nauttivat tunnelmasta.

Täällä on myös ihan ok juoda oluen sijaan kahvia, käsityöläislimpparia tai alkoholittomia cocktaileja.

Toisaalta, kyllä sitä oluttakin juodaan. Ice Beaverin valmistama festarin nimikko-olut loppui kesken lauantain. Me maistelimme siis sen sijaan Wostokin limppareita – tuo vihreä oli yhdistelmä inkivääriä ja rakuunaa, Helenen versio männynneulasten makuinen.

h2o_festivaali_11h2o_festivaali_8h2o_festivaali_20h2o_festivaali_21Kun jalat puutuivat seiskolusta ja joraamisesta, heitimme itsemme selällemme nurmikolle, Vallilan sisustamaan loungeen tai sitten Veistämö-salin kahdenistuttaviin keinuihin. Onnekkaimmat pääsivät rentoutumaan ruosteiseen kaivurin kauhaan.

Suosikkiruoat löytyvät Soul Mama’s Kitchenin ja Miss Klose Smokery & BBQ:n kojuista. Shermoula-rullat ja halloumiburgeri olivat ihan täydellistä festariruokaa, täynnä makua ja täyttäviä. Myös Gaggui Kaffelan kuppikakut maistuivat.

h2o_festivaali_25h2o_festivaali_26h2o_festivaali_3Voi kuinka toivon, että tapahtuman järjestäjät keksivät jo ensi vuodelle jotakin uutta, yhtä hienoa tai vielä upeampaa kuin H2Ö. Muut festarit eivät tunnu oikein miltään tämän jälkeen.

H2Ö on vain kerta kaikkiaan aivan ihana.

 

Posted by:Reetta V.

Kauniissa Suomen Turussa asuva pöytälaatikkorunoilija, intohimoinen valokuvaaja ja markkinointiviestinnän ammattilainen, joka rakastaa hyvää ruokaa, pehmeää kahvia, värikkäitä matkoja, joogaamista sekä unelmien tavoittelemista.

2 thoughts on “ Ihana, haikea ja kaunis H2Ö ”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *