Yleinen

Huhtikuun elokuvasuositus

Ystävilleni ja Instagram-seuraajilleni tuskin tulee yllätyksenä, että suhtaudun intohimoisesti elokuviin – ja että katson niitä paljon. Erityisen paljon juuri ennen Oscareita, sillä jokaiseen ehdokkaaseen pitää tutustua, jotta voi itse veikata, kuka voittaa mitäkin. Ja sitten voi kiukutella, kun parhaan elokuvan palkinto annetaan aivan väärälle vaihtoehdolle.

Oscar-gaalarumban jälkeen tulee jossain vaiheessa pidettyä väkisinkin taukoa, jotta niistä voisi taas nauttia kunnolla. Liika on liikaa, jopa elokuvien suhteen. Parasta kuitenkin on, kun ensimmäinen elokuva tauon jälkeen on kaikin puolin täydellinen. Ah!

Ja sitä oli Wes Andersonin the Grand Budapest Hotel. En keksimälläkään keksi siitä huonoja puolia. Se hymyilytti, nauratti, viihdytti, kauhistutti ja herätti ajatuksia. Lisäksi se oli jokaista pientä yksityiskohtaa myöden niin hienosti toteutettu ja visuaalisesti kaunis, että uskallan jopa väittää sen olevan ohjaajan tähän mennessä paras teos.

Jos siis kaipaa elokuvasuosituksia, tässä sellainen. Tosin tämänhetkiset kelit ovat sen verran suotuisat, että elokuvat kannattaa jättää sateisempiin päiviin ja nyt keskittyä nauttimaan auringosta ja lämmöstä.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply