koti_9Ärsyttäviä asioita, joita kohtaa uutta kotia etsiessä:

Kun remontoituun asuntoon on päätetty asentaa pieni tiskikone ja välittäjä sanoo, että ihan hyvinhän te tuon kanssa pärjäätte, kun teitä on vain kaksi. Ei muuten pärjätä, kun laitetaan paljon ruokaa.

Kun asunto on remontoitu nimenomaan myyntiä varten ja siihen on tehty niin monta epäkäytännöllistä ratkaisua, että vaikka se olisi kuvissa kaunis, se ei ole millään tasolla käytännöllinen.

Kun kaksi eri tavalla tarkkaa ihmistä on valitsemassa asuntoa: toinen harkitsee jälleenmyyntiäarvoa ja käytännöllisyyttä; toinen oikeanlaista tunnelmaa ja lattialankkuja. Arvaatte varmaan, kumpi minä olen.

koti_7koti_4koti_6Kun ei halua tyytyä ihan kivaan tai kompromisseihin, vaan löytää just sen asunnon, joka aiheuttaa sydämentykytyksiä ja ihastusta. Asunnon, joka tuntuu samantien kodilta.

Kun kiinteistönvälittäjä sanoo, että asunto on hyvällä sijainnilla tai aivan keskustan lähellä, se ei yleensä todellakaan ole sitä.

Kun tajuaa Pinterestin aiheuttaneen aivan epärealistisia toiveita tulevalle asunnolle.

koti_2koti_3koti_1Kun ei oikein tiedä, olisiko onnellisimmallaan parin korttelin päässä kauppatorista, vanhojen puutalojen joukossa Portsassa tai sitten meren ja luonnon lähellä Hirvensalossa.

… tai että olisiko oma piha aivan ihana, takan lämmittäminen ihan liian työlästä tai kauppatorin läheisyys edes niin kiva juttu kuin ajattelee.

Kun ei tiedä, mitä oikeastaan haluaa asunnolta tai tulevalta elämältään: kuinka paljon tilaa tarvitsee ja mikä oikeastaan on tärkeää.

koti_8Kun tajuaa, että asunnon ostaminen on ennen kaikkea elämäntyylivalinta – ja vieläpä kovin vaikea sellainen. Mistä voi tietää, millaisessa asunnossa haluan elää viiden tai kymmenen vuoden päästä?

Posted by:Reetta V.

Kauniissa Suomen Turussa asuva pöytälaatikkorunoilija, intohimoinen valokuvaaja ja markkinointiviestinnän ammattilainen, joka rakastaa hyvää ruokaa, pehmeää kahvia, värikkäitä matkoja, joogaamista sekä unelmien tavoittelemista.

2 thoughts on “ Haussa yhteinen koti ”

  1. Hah! Allekirjoitan niin ton Pinterestin. Suomesta ei luultavasti löydy sellaisia asuntoja joita pinnailen, mutta hei, girl’s gotta dream!

    1. Ah, kohtalotoveri. Tai on meitä varmaan vielä enemmänki :’D Ja siis niinpä, ei löydy sellaisia kyllä, joita pinnailen, mutta todellakin pitää haaveilla. Eihän sitä koskaan tiedä…. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *