Guggenheim Bilbao
Rakastan taidemuseoita, ja etenkin nykytaiteen museoita. Joten ei ole ihme, että Bilbaon Guggenheim-museo oli ehdottomasti listalla, kun mietimme paikkoja, joissa haluaisimme Espanjan matkan aikana vierailla. Minä tosin ihastuin ensimmäisenä päivänä niin palavasti San Sebastianiin, että vähän teki mieli unohtaa koko Bilbao. Lauantaille oli kuitenkin luvattu sen verran harmaata säätä, että ajattelimme sen sopivan paremmin kuin hyvin museovierailuun. Sen verran paljon kyllä teki mieli vain haahuilla ympäri San Sebastiania, että taisin ehdottaa, että ottaisimme vain kuvat museorakennuksesta ja lähtisimme takaisin tutustumatta sen paremmin museon sisätiloihin.

Ihan hyvä, että päätimme kuitenkin vierailla museossa, sillä Bilbaon Guggenheimista tuli kertaheitolla yksi suosikkimuseokokemuksistani. Erityisesti ihastuin Richard Serran The Matter of Time -installaatioon, jonka valtaisiin spiraaleihin teki mieli eksyä, mutta tosiasiassa koko museo oli täynnä toinen toistaan mielenkiintoisempia teoksia. Pienen vilauksen näimme myös tulevasta Jeff Koonsin näyttelystä. Virallisesti tuo avautui vasta meidän visiitin jälkeen, mutta kolmannesta kerroksesta näki varsin hyvin osan teoksista – esimerkiksi sen ilmapallokoiraa muistuttavan patsaan.

Niin että jos se Helsinkiin kaavailtu Guggenheim olisi edes hiukan Bilbaon museon kaltainen, niin minua ei kyllä haittaisi.

Guggenheim BilbaoGuggenheim BilbaoGuggenheim Bilbao

Posted by:Reetta V.

Kauniissa Suomen Turussa asuva pöytälaatikkorunoilija, intohimoinen valokuvaaja ja markkinointiviestinnän ammattilainen, joka rakastaa hyvää ruokaa, pehmeää kahvia, värikkäitä matkoja, joogaamista sekä unelmien tavoittelemista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *