Göteborg 1Kävin elokuun alussa Göteborgissa. Ei ehkä tyypillisin lomakohde, mutta kun yksi pitkäaikaisimmista ystävistä on monen vuoden reissaamisen jälkeen ottanut sen kodikseen, on syytä lähteä vierailulle.  Ja kuinka ihana Göteborg olikaan, mutta sitäkin ihanampaa oli rakkaan ystävän seura ja viikonloppu ihan kahdestaan.

Me keskustelimme paljon elämästä – unelmista, tilanteista ja tavoitteista – samalla, kun kuljimme paikasta toiseen ja nautimme kesäisen kaupungin monista antimista. Viikonloppuna puhuimme paljon, näimme paljon ja söimme sitten vielä sitäkin enemmän.

Liseberg 2Tuon viikonlopun jälkeen olen karttanut sellaisia aiheita kuin muoti ja kauneus. Olen vältellyt muotiblogeja ja lukenut niiden sijaan yhteiskunnallisia artikkeleja tai koukuttavaa romaania kotosalla. Ei ole tehnyt mieli julkaista kuvia päivän asusta tai kodin sisustuksesta. Olen kaivannut isompia aiheita, tarinoita ja kertomuksia, pohdintaa ja ideologioita.

Muodin sijaan enemmän kiinnostavat persoonallinen tyyli ja paljon sitä syvällisemmät aiheet. Erityisesti ne elämäntavoitteet ja unelmat. Miten ja mihin suuntaan haluamme kehittyä. Mitä kukakin meistä haluaa elämällään tehdä.

G HagaLiseberg 1Hagan kaupunginosaKeskustelimme Göteborgissa paljon ja koko ajan, monessa paikassa: kasvitieteellisessä puutarhassa, Lisebergissä, aamupalabuffetissa ja viiniä juodessa. Kerroimme toisillemme kaiken sen, mitä emme olleet muille osanneet.

En ollut pitkään aikaan puhunut tällaisissta asioista, lähinnä keskittynyt miettimään arkisia askareita. Yhteinen viikonloppu ystävän kanssa teki hyvää – minulle ja ilmeisesti myös hänelle. Kotiin palattuani tunsin itseni väsymyksestä huolimatta vahvemmaksi kuin pitkään aikaan.

Kahvila HagassaKasvitieteellinen puutarhaOn kiehtovaa pysähtyä pohtimaan, missä on ja minne aikoo mennä. Mitä haluaa saavuttaa ja sanoa omat tavoitteet ääneen. Kuunnella ja ihastella jonkun toisen unelmia.

Kun on yhden viikonlopun ajan keskustellut näin isoista asioista, tuntuvat kevyemmät aiheet toissijaisilta. Mitä väliä on huulipunan sävyllä, kun voi puhua siitä, että haluaa vapaaehtoistyöhön tai kirjoittaa kirjan, olla toimitusjohtaja tai perustaa oma yritys, oppia sukeltamaan ja nähdä valaita. Olla onnellinen ja hetkessä läsnä.

Posted by:Reetta V.

Kauniissa Suomen Turussa asuva pöytälaatikkorunoilija, intohimoinen valokuvaaja ja markkinointiviestinnän ammattilainen, joka rakastaa hyvää ruokaa, pehmeää kahvia, värikkäitä matkoja, joogaamista sekä unelmien tavoittelemista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *