Espanjan tuliaiset Parhaat tuliaiset, joita voi matkoilta tuoda: uniikkeja vaatekappaleita sekä paikallista viiniä, jota ei Alkon valikoimasta löydy. Voitte ehkä arvata, mitä minä toin mukanani Espanjasta.

Kerrankin hyvät tuliaiset

Harvoin näin hyviä löytöjä edes tekee, mutta tällä kertaa sattui sopivasti. Viipyilimme yhtenä päivänä San Sebastianin vanhassa kaupungissa kasvattamassa nälkää ennen lounasta, kun satuimme osumaan mitä suloisimman pienen liikkeen kohdalle. Iskin silmäni ikkunassa vilahtavaan nahkalaukkuun ja astelin määrätietoisesti sisään. Sopivan laukun valintaan kuluikin sitten tovi, mutta kotiin lähdin karvaisen leopardilaukun kanssa.

Todellisuudessa olisin voinut tuoda tuliaisiksi myös ystäville ja perheelle kasan persoonallisia nahkaveskoja, mutta olin mennyt pakkaamaan matkalaukkuni tällä kertaa aivan liian täyteen jo lähtökohtaisesti. Ehkä sitten ensi kerralla.

Samasta putiikista löytyi myös turkoosikivinen hopeasormus ja sininen kangas, jota olen tähän mennessä käyttänyt pöytäliinana, kaullahuivina ja piknikvilttinä. Ei aavistustakaan, mihin se alunperin on tarkoitettu, mutta sopii varsin moneen.

Paikallista viiniä pitää aina tuoda pullo kotiin

San Sebastianista piti tietysti tuoda kotiin myös pullo paikallista valkoviiniä Txakolia, jota joimme lähes jokaisena iltana pintxoksien kanssa. Raikas viini ei ole mikään älytön makuelämys, mutta omiaan kesäisiin illanviettoihin.

Olin jo aivan fiiliksissä näistä löydöistä, mutta ristiin rastiin Madridia haahuillessa satuimme poikkeamaan kenkäliikkeeseen, jonka valikoima ja edulliset hinnat saivat entisen kenkämyyjän melkein sekoamaan. Valinnanvaikeus meinasi iskeä sielläkin, mutta simppelit nahkasandaletit istuivat jalkaan kuin ne olisi siihen tehty, joten ne saivat luvan tulla mukaan. Ja yhden käyttökerran jälkeen voin sanoa, etten ole kyllä vielä kertaakaan tässä elämässä omistanut yhtä mukavia korkokenkiä.

En lähtökohtaisesti pidä siitä ajatuksesta, että reissusta tarvitsisi ostaa jotakin, mutta se on aika ihanaa, kun sattuu löytämään jotakin persoonallista. Ja viinit, ne on sitten asia ihan erikseen. Alkon valikoima on sen verran rajallinen, että jos on mahdollista tuoda kotiin jotain erikoisempaa, se todellakin pitää tehdä.

Espanjan tuliaisetEspanjan tuliaiset

Posted by:Reetta V.

Kauniissa Suomen Turussa asuva pöytälaatikkorunoilija, intohimoinen valokuvaaja ja markkinointiviestinnän ammattilainen, joka rakastaa hyvää ruokaa, pehmeää kahvia, värikkäitä matkoja, joogaamista sekä unelmien tavoittelemista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *