Kaksi alkuvuoden parasta: kaunis paperikalenteri, johon kirjata menot, tapahtumat ja reissut, sekä mobiilisovellus, joka opastaa aloittelijaa meditoimaan.

Nunuco Design Company calenderVuoden vaihteessa pohdin, tarvitseeko tällainen digi-ihminen paperikalenteria ollenkaan. Sitten hankin suomalaisen Nunuco Design Companyn paperikalenterin, enkä voisi olla tyytyväisempi. Pastelliset sävyt, vesivärikuvitukset ja muuten simppeli design tekevät kalenterista jokaisen järjestelmällisen raapustelijan unelman. Vaikka virtuaalikalenteri kattaakin suurimman osan työmenoistani, on paperiseen versioon jotenkin ihan oma juttunsa kirjoittaa tulevien viikkojen ja kuukausien suunnitelmat – etenkin reissut ja erilaiset tapahtumat. Ehkä ne muistaakin paremmin, kun on ne kerran kirjoittanut ylös.

alkuvuoden parhaat 1Mitä tulee meditointiin, olen täysin hurahtanut Calm-nimiseen mobiilisovellukseen. Ohjatut meditaatioharjoitukset ovat heittämällä helpompi tapa opetella rauhoittumaan kuin itsekseen hengitteleminen. Ilman Calmia olisin tuskin vielä edes aloittanut tämän uudenvuodenlupaukseni täyttämistä. Parasta sovelluksessa ovat kauniit taustat sekä se, että avautuessaan ruudulla näkyy sininen taivas ja sanat ”take a deep breathe”.

Harjoitukset ovat sopivan pituisia – suurin piirtein viidestä kymmeneen minuuttia. Lisäksi Calm tarjoaa erilaisia ääni- ja kuvamaisemia itsenäisen meditoinnin avuksi. Oma suosikkini on sateinen metsä, mutta aurigonlasku merenrannalla ei ole myöskään yhtään pöllömpi.

Calm app 1Aloitin viikon mittaisella meditaatiosarjalla. 7 days of calm oli sopivan helppo tapa tottua meditointiin ja hetkessä olemiseen. On muuten yllättävän vaikeaa olla ajattelematta mitään, mutta Calmin harjoitusten asenne on mukavan lempeä: ei haittaa, vaikka ajatukset harhailisivat, sellaista sattuu. Ja kun huomaa ajatuksien karkaavan hengityksestä kauppalistaan tai huomiseen työpäivään, pitää vain antaa ajatuksien mennä ja keskittyä uudestaan hengitykseen.

nunuco 2Meditoinnissa riittää vielä rutkasti töitä, että siitä oikeasti tulisi tapa, mutta olen toiveikas – lähinnä siis itseni suhteen ja sen, että oikeasti jaksan opetella. Hyödyt kyllä puhuvat puolestaan ja saavat jatkamaan. Niinä päivinä, kun meditoin, olen rauhallisempi, jotenkin selkeämpi, vähemmän stressaantunut ja enemmän sinut itseni kanssa.

Kalenterin kanssa onkin vähemmän opeteltavaa, mutta sillä on lähes yhtä iso vaikutus elämään. Asioiden ylöskirjaamisella ja tulevien viikkojen suunnittelemisella on vähän sama fiilis kuin vasta siivotulla kodilla – elämä on jotenkin parempi hallinnassa.

Posted by:Reetta V.

Kauniissa Suomen Turussa asuva pöytälaatikkorunoilija, intohimoinen valokuvaaja ja markkinointiviestinnän ammattilainen, joka rakastaa hyvää ruokaa, pehmeää kahvia, värikkäitä matkoja, joogaamista sekä unelmien tavoittelemista.

2 thoughts on “ Elämän- ja mielenhallintaa ”

  1. Ihania kuvia, näistä huokuu jotenkin seesteinen tunnelma. :) Ja kiitokset sovellusvinkistä, pitää ehdottomasti ladata omaankin puhelimeen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *