Uuden kodin eteisessä on tasan neljää paikkaa minun kengilleni ja saman verran miehen kengille. Loput säilytämme muualla: takkien alla ulkovaatekaapissa ja minun korkokenkäni makuuhuoneessa.

Eteisessä ovat tietenkin suosikit: kahdet lenkkarit ja kahdet mustat nilkkurit, joista toisissa on korko ja toisissa ei.

Muuton jälkeen olen käyttänyt vain näitä neljää paria.

Tiesin jo ennestään, että nuo neljä paria ovat suosikkini – siksi laitoin ne alunperinkin eteiseen, josta ne on kaikkein helpoin sujauttaa jalkaan. En ollut kuitenkaan ennen ajatellut, että neljä paria saattaisi myös olla juuri sopiva määrä kenkiä. Vielä muutama vuosi sitten omistin yli neljäkymmentä paria.

No okei, ehkä riittävään kenkäkokoelmaan kuuluisi myös yhdet kesäiset kengät sekä simppelit korkkarit, koska niitäkin aina joskus tarvitsee, mutta ison osan elämästäni pärjäisin helposti noilla neljällä.

Uusi asunto on tuonut muutenkin esiin uusia puolia itsestä. Olen muuttanut aamurutiinejani ja huomannut pitäväni siitä, ettei ikkunoissa ole sälekaihtimia estämässä valojen ja varjojen leikkiä katossa ja seinillä. Olen huomannut, etten pidä sohvapöydistä – kun pöytä ei ole viemässä tilaa, voi olohuoneen lattialla venytellä samalla, kun katsoo Gilmoren tyttöjä tai sitten vain hengailla, kun kylässä olevat ystävät istuvat sohvalla. Olen myös huomannut pitäväni hämärästä valaistuksesta, vaikka se nyt johtuukin siitä, ettei valaisimia vain vielä ole.

Olen myös huomannut, että minun on harvinaisen vaikea sulattaa epäjärjestystä tai sitä, ettei kaikki ole valmista. Tahtoisin kovasti nauttia epäjärjestyksestä, mutta kun ei niin ei. Tahtoisin saada kodin valmiiksi ja asiat järjestykseen. Mutta eihän elämä muutenkaan tule koskaan valmiiksi – miksi kodinkaan pitäisi?

Olkoon siis epäjärjetyksessä, nyt on aika lähteä joulunviettoon.

Posted by:Reetta V.

Kauniissa Suomen Turussa asuva pöytälaatikkorunoilija, intohimoinen valokuvaaja ja markkinointiviestinnän ammattilainen, joka rakastaa hyvää ruokaa, pehmeää kahvia, värikkäitä matkoja, joogaamista sekä unelmien tavoittelemista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *