Perjantaisin iskee työviikon jälkeinen väsymys; lauantaisin on aina jotakin ohjelmaa. Siksi me vietämme treffi-iltaa usein tiistaisin tai torstaisin.

paneroitu tankoparsa 1parsa, siika ja valkoviiniKäytännössä treffi-ilta tarkoittaa vähän parempaa ruokaa ja viiniä. Eli siis sitä, että on aikaa ilmata viini, energiaa laittaa ruokaa ja oikea fiilis.

Juuri nyt suosikkeja ovat tankoparsa ja valkoviini. Aiemmin pöydästä löytyi usein kuivaa, saksalaista rieslingiä; tätä nykyä meille vieraampia lajikkeita, kuten näissä kuvissa näkyvää kullankeltaista verdejoa.

parsa ja siikapankojauhoilla paneeroita tansakoparsaTankoparsaa saa niin lyhyen aikaa vuodesta, että maistuu sellaisenaankin (keitettynä), mutta erityisen hyvää siitä tulee pankojauhoihin dipattuna ja uunissa paahdettuna.

Pankojauho tosin taitaa olla niitä raaka-aineita, jotka tekevät mistä tahansa vain entistä parempaa. Tankoparsan lisäksi olemme testanneet sitä kana- ja kalafileiden kanssa. Jokaisen kanssa se on toiminut lähes täydellisesti.

ossian 2013 valkoviiniViiniharrastus on vajaan kolmen yhteisen vuoden aikana tullut siihen pisteeseen, että noin kuukausi sitten tilasimme Moleskinen verkkokaupasta viinipäiväkirjan.

Ongelma kun on siinä, että erityisen hyvät ja erityisen huonot viinit muistaa helpolla, mutta kaikki välimaastoon jäävä unohtuu ennen pitkää. Koitin ehdottaa poikaystävälle viiniblogia, mutta se ei kelvannut, joten päädyimme paperiseen päiväkirjaan. Siihen kirjataan kaikki tarpeellinen: nimi, vuosikerta, rypäleet, minkä kanssa ja missä on juotu, tuoksu, maku, väri, mielipiteet ja muut havainnot.

viinipäiväkirjaPankojauhoilla paneroitua parsaa söimme pari viikkoa sitten; tänään luvassa on maailman parasta tankoparsa-jokirapupastaa ja ranskalaista Chablis’ta.

Posted by:Reetta V.

Kauniissa Suomen Turussa asuva pöytälaatikkorunoilija, intohimoinen valokuvaaja ja markkinointiviestinnän ammattilainen, joka rakastaa hyvää ruokaa, pehmeää kahvia, värikkäitä matkoja, joogaamista sekä unelmien tavoittelemista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *