San Sebastian, Baskimaa
Olen tässä matkan jälkeen epätoivoisesti koittanut selittää kysyjille, miksi Baskimaa ja erityisesti San Sebastian oli niin lumoava, mutta en vielä toistaiseksi ole löytänyt sanoja kuvaamaan kaupungissa vallinnutta tunnelmaa ja niitä fiiliksiä, joita se meissä aiheutti. Olen osannut vain sönköttää jotakin rauhallisesta tunnelmasta ja loistavasta ruoasta sekä hokea, kuinka ihana paikka kyseessä oli.

Jopa kuvien katselu vielä yli kuukauden jälkeen herättää niin lämpimiä tunteita, että käyn vähän väliä etsimässä sopivia lentoja*. Tekisi samantien mieli ottaa uudestaan suunnaksi Baskimaa, mutta ehkäpä seuraavan kerran voisi sittenkin matkata johonkin muuhun Euroopan kaupunkiin. Minä nimittäin jätin yhden kesälomaviikon syksymmälle ja haaveissa olisi käyttää osa siitä tietenkin matkailuun. Juuri nyt mielessä pyörivät Wien*, Praha*, Amsterdam* ja Kööpenhamina*, mutta katsotaan, mihin sopivimmat lennot sattuu löytymään. Olisi ihana mennä johonkin tuttuun ja takuuvarmaan kohteeseen, kuten Pariisiin, Kööpenhaminaan tai Berliiniin, mutta samaan aikaan myös uudet tuttavuudet, kuten Wien ja Praha, houkuttelevat kovasti.

Mutta ehkä ensi kesänä sitten uudestaan San Sebastianiin. Haluaisin uudestaan pintxos-kierrokselle ja kokeilemaan surffausta. Ehkä kiertelemään kaupungin pienillä kujilla ja ajelemaan rannikkoa pitkin. Ensi kerralla voisi käydä myös La Riojan alueella maistelemassa viinejä tai sitten piipahtaa Ranskan puolelle Biarritziin. Saa nähdä, mutta se on varmaa, että Baskimaa ja San Sebastian pitää kokea uudestaan, ehkä vielä montakin kertaa.

San Sebastian ja Baskimaa – nämä jäivät mieleen:
  • Tyynen rauhallinen ja jopa pysähtynyt tunnelma
  • Jännittävät pintxos-kierrokset vanhassa kaupungissa
  • Raikkaan kesäinen txakoli-viini
  • Tervetullut olo ja ystävällinen palvelu kaikkialla, minne meni
  • Ranta, jossa ei rumia aurinkotuoleja tai kaupustelijoita näkynyt
  • Hyvin vähän turisteja, eikä vastaan tullut ollenkaan muita suomalaisia

Toivotaan, että kuvat kertovat kuitenkin enemmän kuin nämä lauseet, ja tunnelma – tai edes pieni osa siitä – välittyisi sinne ruudun toisellekin puolelle.

*Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Kahvila San SebastianBaskimaa, San Sebastianin tunnelmaaVierasvenesatama BaskimaaKatusoittaja Bilbao, BaskimaaKalaravintola BaskimaaSan Sebastian, BaskimaaBaskimaa, Pohjois-Espanja

Posted by:Reetta V.

Kauniissa Suomen Turussa asuva pöytälaatikkorunoilija, intohimoinen valokuvaaja ja markkinointiviestinnän ammattilainen, joka rakastaa hyvää ruokaa, pehmeää kahvia, värikkäitä matkoja, joogaamista sekä unelmien tavoittelemista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *