Yleinen

Aurajoen varrella piknikillä

satamapiknik1 satamapiknik2 satamapiknik3 satamapiknik4 satamapiknik5Kun turkulaisilta kysytään, mikä kaupungissa on parasta, vastaus on 8/10 kerrasta jokivarsi. Etenkin Miss Turku -kokelailla. Melko tylsää, mutta tottahan se on. Sen varrella sijaitsevat niin jokilaivat kuin kasa muitakin paatteja, Turun parhaat ravintolat sekä laidalta toiselle seilaava Föri. Joen varrella on fiilistä ja vaikka se itsessään ei ole kaunis, sen ympäristö on.

Aurajoesta saa nauttia kuitenkin vain vähän aikaa, mikä lisää sen viehätysvoimaa entisestään. Ja kyllähän siitä nautitaankin. Näin kesällä tekee mieli pakata illallinen, viinilasit sekä pullo uutuus-roséeta mukaan ja suunnata sen varrelle katselemaan ohikulkevia veneitä tai SUP-lautailijoita.

Olen muutenkin piknik-ihmisiä. Omistan rottinkisen korin, astiat sekä punaruudullisen pöytäliinan ihan vain kesäisiä ulkoilmaillallisia varten. Viime vuonna vietin päivän jos toisenkin Vartiovuorenmäellä ja niin ajattelin tehdä tänäkin kesänä. Sen lisäksi myös Ruissalo toimii erinomaisena pakopaikkana kaupungin melusta.

Kesäinen to do -listani on ehtinyt tämän viikon aikana kasvaa huolestuttavasti ihanasti, kun tajusin, että kohta se syksy jo tulee, enkä ole ehtinyt vielä yhteenkään huvipuistoon tai Korkeasaareen, puistojoogaamaan enkä läheskään riittävästi mökkeilemään, grillaamaan, syömään mansikoita tai nauttimaan kesätapahtumista. Tämän tajuttuani päätin ottaa itseäni niskasta kiinni ja sopia poikaystävän kanssa reissun Korkeasaareen, ilmoittautua joogaan ja käydä ostamassa kasapäin mansikoita.

Mitenkäs on teidän kesän laita? Vieläkö riittää asioita, joita pitäisi ehtiä tehdä?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply