Reetta V. painonpudotusTuossa yhtenä päivänä aamusalilla pystypunnerruksia tehdessäni katselin itseäni peilistä. Olkapäitä ja reisiä, jos ihan tarkkoja ollaan. Vilkuilin niitä siinä ja olin positiivisesti yllättynyt. Tai en tiedä, voiko sanoa yllättynyt, kun kerran on koko alkuvuoden nimenomaan pudottanut painoa, mutta tyytyväinen olin ainakin.

Kova (ja välillä vähän vähemmän kova) painonpudotus tuottaa pikkuhiljaa tulosta ja alan omasta mielestäni näyttää taas enemmän itseltäni. Kroppa tuntuu yhä enemmän omalta ja olo on kaikin puolin hyvä. Tosin matkaa tavoitteeseen on edelleen, mutta meikäläisellä ei ole mikään kiire, sillä haluan muutoksen olevan pysyvää. Sekä käydä joskus ravintolassa ja nauttia lasin tai pari viiniäkin.

Painonpudotuksen lisäksi on jännittävää huomata muita muutoksia kropassa. Puolentoista vuoden säännöllinen salilla ahertaminen alkaa näkyä ja kuoriutuneen rasvakerroksen alta olen (tai ainakin kuvitellut) bonganneeni jo häivähdyksen ainakin vatsan, olkapäiden ja reisien lihaksista. Ihan huippua!

Kaikkein parasta salitreenissä ei kuitenkaan ole laihtuminen tai lihasten kasvattaminen. Ensimmäinen nyt on muutenkin huono motivaattori treenaamiseen ja jälkimmäinen vaan on kovin hidasta ja pientä, vaikka kuinka ähkisi salilla. Parasta on huomata, kuinka voima kasvaa. Ja se muuten kasvaa ihan vauhdilla. Sain vielä viime kesänä hädin tuskin nostettua tankoa kulmapenkissä, kun nykyään teen jo suvereenisti 3 x 10 toistoa sillä. Suorin jaloin maastavetoa tein lähes pelkällä tangolla, kun tällä hetkellä siinä on 55 kiloa rautaa. Lisäksi luotan omaan kroppaani: siihen, että kädet ja jalat kantavat. Uskallan kokeilla käsilläseisontaa, sillä luotan siihen, että käteni jaksavat kannatella. Lisäksi viitsin raahata kaupasta kilotolkulla hedelmiä ja vihanneksia ilman, että kädet ovat ihan poikki.

Mitä tulee painoon, viime kesästä on pudonnut 7 kiloa ja alkuvuodesta neljä. Hidasta on (tiedetään), mutta olkoot. Tavoitteena olisi pudottaa vielä viitisen kiloa, mutta voi hyvin olla, että olen enemmän kuin tyytyväinen jo seuraavan kolmen kilon jälkeen.

Ja nyt unohdan tämän painonpudotus-moodin viikonlopun ajaksi ja lähden Helsinkiin. Suunnitelmana iskeä sekä brunssille että tapaksille ja nauttia elämästä ja rakkaista ystävistä dieetistä välittämättä!

Kuvat on otettu jo viime syksynä, mutta ilmaisevat tämänhetkisen fiiliksen enemmän kuin hyvin.

 

Posted by:Reetta V.

Kauniissa Suomen Turussa asuva pöytälaatikkorunoilija, intohimoinen valokuvaaja ja markkinointiviestinnän ammattilainen, joka rakastaa hyvää ruokaa, pehmeää kahvia, värikkäitä matkoja, joogaamista sekä unelmien tavoittelemista.

2 thoughts on “ Ajatuksia painonpudotuksesta ”

  1. Mahtavaa Reetta, näytät niin hyvältä <3 Kesä tulossa ja itsekin pitäis noita raskauskiloja tiputella, niinku sanoit onneksi ei ole kiire :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *