Keittiötarvikkeet puulaatikossaKeittiötarvikkeet puulaatikossa in my kitchen 2Pari päivää sitten poikaystävän luona pyyhälsin heti takin riisuttuani jääkaapille – ei ollut varsinaisesti edes nälkä, mutta teki mieli nähdä, mitä jääkaapissa on. En tainnut edes syödä sieltä mitään, kunhan katselin. Saman tein eilen lähes huomaamatta ystävän luona. Keittiöt kun ovat kiehtovia paikkoja ja erityisen mielenkiintoista on, mitä kukakin pitää elintärkeänä – eli mitä kotona on aina oltava. Jokaisella meistä on niin erilaiset tavat syödä: toiset eivät pärjäisi ilman leipää, minä taas en ilman smoothie-aineksia. Joskus jääkaapissa on ihan pakko olla teriyaki-kastiketta ja joskus ei mene päivääkään ilman valkosipulia.
Juuri nyt näitä ruokia on oltava keittiössä:

1. Sitruunat
Kasapäin ja kiloittain. Näitä menee vähän väliä hämmetävän moniin eri ruokiin: kastikkeisiin, salaatteihin, avokadon päälle, smoothieihin sekä juomaveden sekaan. Sitruunat tekevät niin monesta ruoasta (ja elämästä) vaan niin paljon parempaa.

2. Chia-siemenet
Mitä ihmettä söin ennen chia-siemeniä? Näitä on niin helppo lisätä vähän jokaiseen mahdolliseen välipalaan. Yleensä heitän näitä tai kaurahiutaleita smoothieen, mutta viime aikoina olen myös kehitellyt lähes täydellistä chia-vanukasta ja aika lähellä ollaan jo!

3. Kaurahiutaleita
Puuroihin, smoothieihin, banaanipannareihin ja tietysti ihan vaan kaurapuurona voisilmällä. Töissä on kolme eri pakettia kaurahiutaleita ja kotonakin ainakin kahta.

4. Proteiinijauhetta
Koska joskus sitä vaan tarvitsee vähän lisää proteiinia ruokavalioonsa ja mieluummin heitän maustamatonta heraproteiinia smoothien kuin alan syömään rahkaa.

5. Pakastemarjoja
Etenkin pakastemustikoita, mutta myös puolukoita ja mansikoita. Onneksi äiti pitää marjastamisesta, muuten olisin pulassa!

6. Pähkinöitä (tai maapähkinävoita)
Pyrin pähkinöillä pitämään huolen, että saan tarpeeksi hyviä rasvoja ruokavaliostani. Ei tosin ole järin haastavaa, sillä pähkinät ovat superhyviä. Lisään näitä niin aamu- kuin iltapalaankin ja välillä syön muutenkin.

Sen verran esteetikko olen kuitenkin, että esille pääsee vain kaikkein kauneimmat purkit ja tuotteet. Jopa päivittäin käytössä olevat raaka-aineet saavat pysyä visusti kaapin pohjalla, jos eivät ole esteettisesti miellyttäviä. Oliiviöljynkin valitsin viimeksi puhtaasti etiketin perusteella. Kaikkien supermarketin kymmenen pullon joukosta valitsin sen kaikkein kauneimman, että voisin varmasti laittaa sen myös esille. Yleensä tuossa puulaatikossa majailee myös yrtti tai kaksikin, aika usein timjami. Ja tiskialtaan toisella puolella taas on kirkkaan värisiä hedelmiä houkuttelevissa isoissa kulhoissa niin, ettei niitä oikein voi olla syömättä vähän väliä, kun näyttävät niin herkullisilta.

Tigerista parilla kolikolla ostetut pippuri- ja suolamyllyn voisin ennen pitkää vaihtaa Menun mustavalkoisiin ja rouhean näköisiin myllyihin.

Posted by:Reetta V.

Kauniissa Suomen Turussa asuva pöytälaatikkorunoilija, intohimoinen valokuvaaja ja markkinointiviestinnän ammattilainen, joka rakastaa hyvää ruokaa, pehmeää kahvia, värikkäitä matkoja, joogaamista sekä unelmien tavoittelemista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *