Espanjalainen aamupala tostada San Sebastianissa Kafe BotanikaKahta asiaa tuli Espanjassa reissussa niin paljon, että alkoivat jo maistua kotoisilta: tostadoksia eli paikallisia paahtoleipiä ja perunamunakkaita. Kummatkin ovat herkullisia, mutta kun oma ruokavalioni koostuu yleensä hyvin isoista määristä kasvikunnan tuotteita, ei leipä tai munakas tunnu ihan omalta. Vähän haikailin mehulingon ja aamusmoothieiden perään, mutta korvasin kasvisten puutteen syömällä kilotolkulla superedullisia mansikoita.

Voitte kuitenkin uskoa, kuinka iloinen olin, kun huomasin aamupalapaikaksi valikoituneen Kafe Botanikan listalla tuorepuristettua mehua. Ja mysliä. Ja poikkeuksellisen hyvännäköisiä leipäsiä. Eikä puitteetkaan olleet huonot: reissun paras aamupala, joka koostui myslistä, leipäsistä, kahvista ja tuorepuristetusta mehusta, nautittiin nimittäin San Sebastianissa sympaattisen kahvilan sisäpihalla.

Ilmeisesti paikalliset ovat tottuneet ihan hiukkasen pienempiin aamupaloihin ja tarjoilija naureskelikin meille, ettemme tämän kokoisen tilauksen jälkeen tarvitsisi ruokaa kahteen päivään, mutta väärässä oli: kyllä me lounasta syötiin ja illalla vielä pintxoksiakin, kunnon gastroturisteja kun ollaan.

Mikäli Espanja-ikävä sattuu jostain syystä tulevaisuudessa yllättämään, aamupala-tostadan valmistaminen onnistuu onneksi aika helposti. Ja mikäli sinä taas haikailet nyt juuri Espanjaan tai mietit, mitä juhannuksena söisi aamupalaksi, kokeile seuraavaa yhdistelmää:

Espanjalainen aamupala-tostada
Tarvitset:

  • Mehevää leipää (kokeile Lidlin vastapaistettujen tuotteiden hyllyä)
  • Kypsiä tomaattea
  • Hyvää oliiviöljyä
  • Merisuolaa
  • (Serrano-kinkkua)

Paahda leipä. Soseuta tomaatit ja levitä reilu kerros paahdetulle leivälle. Kaada päälle oliiviöljyä ja merisuolaa makusi mukaan. Asettele halutessasi kunnon keko serrano-kinkkua vielä päälle. Nauti tummapaahtoisen maitokahvin tai tuorepuristetun appelsiinimehun kera.

Espanjalainen aamupala tostada San Sebastianissa Kafe BotanikaEspanjalainen aamupala tostada San Sebastianissa Kafe BotanikaEspanjalainen aamupala tostada San Sebastianissa Kafe BotanikaEspanjalainen aamupala tostada San Sebastianissa Kafe BotanikaEspanjalainen aamupala tostada San Sebastianissa Kafe BotanikaEspanjalainen aamupala tostada San Sebastianissa Kafe BotanikaEspanjalainen aamupala tostada San Sebastianissa Kafe Botanika

Posted by:Reetta V.

Kauniissa Suomen Turussa asuva pöytälaatikkorunoilija, intohimoinen valokuvaaja ja markkinointiviestinnän ammattilainen, joka rakastaa hyvää ruokaa, pehmeää kahvia, värikkäitä matkoja, joogaamista sekä unelmien tavoittelemista.

1 thought on “ Aamupala espanjalaisittain ”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *