aamuihminen
Ai että aamut voivat olla ihania. Ei sellaiset kiireiset, unihiekkaiset aamut, joina juoksee silmät puoliummessa bussiin ja töihin, vaan tällaiset hiljaiset viikonloppuaamut, kun voi tehdä rauhassa aamupalaa, keittää kahvia, lukea blogeja tai kirjoittaa omaa, suunnitella uuden Mondon avulla seuraavaa lomareissua ja kuunnella Red Hot Chili Peppersiä. Tämä ystävänpäivän jälkeinen sunnuntaiaamu on ihan erityisen rauhallinen, sillä poikaystävä on karannut ulkomaille, eikä minulla juuri nyt ole tarvetta kiirehtiä minnekään.

Aamupala on muuten se ruokailu, jonka kuvaan kaikkein useimmiten. Päivälliset, lounaat ja välipalat jäävät helposti kuvaamatta, mutta aamupaloissa on ihan erityistä tunnelmaa. Viileänsävyinen valo kajastelee keittiön ikkunoista, eikä tarjottavat edes yritä olla liian fiinejä, vaan reilusti sitä mitä ovat: puuroa, munakasta, hedelmiä, kahvia, tuoremehua. Aamulla kenenkään ei odoteta myöskään olevan valmis smalltalkaamaan, vaan jokainen saa möllöttää sellaisena kuin on – villasukat jalassa ja yövaatteet päällä, tukka sekaisin ja rähmää silmissä. Kyllä, minä olen aamuihmisiä.

Tänään on muuten Ravintolapäivä, joten jos päivän ohjelma on auki, suosittelen suuntaamana turuille ja toreille erilaisia ruokia maistelemaan. Kuten ystäväni Maija kirjoitti, vain urpo skippaa Ravintolapäivän.

Posted by:Reetta V.

Kauniissa Suomen Turussa asuva pöytälaatikkorunoilija, intohimoinen valokuvaaja ja markkinointiviestinnän ammattilainen, joka rakastaa hyvää ruokaa, pehmeää kahvia, värikkäitä matkoja, joogaamista sekä unelmien tavoittelemista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *