kuohuviini 1

Vieläkö olet vappukuohuviiniä vailla? Ei hätää, meikäläinen auttaa! Olen nimittäin sellainen kuohuviini-intoilija, että huhheijaa. Poikaystävän mukana tullut viiniharrastus on herättänyt mielenkiintoa myös puna- ja valkoviinejä kohtaan, mutta samalla syventänyt kuohuviinikiinnostusta entisestään. Takana on tällä hetkellä neljä viiinikurssia tai -pruuvia, joista kaksi kuohuvaan liittyviä: toinen samppanjoihin ja toinen kuohuviineihin. Siitä voi sitten päätellä, minkälaiset viinit kiinnostavat eniten.

Se täytyy kyllä heti alkuun mainita, että pidän erittäin kuivista kuohuviineistä, enkä pahemmin välitä makeista ja hedelmäisistä tapauksista. Makeiden kuohuviinien ystävät voivat suosilla skipata nämä suositukset, sillä jokaisessa niistä on hyvin vähän jäännössokeria. Olen myös enemmän kuohuviinin kuin samppanjan ystävä ja monesti valitsen mieluummin hyvän Cavan kuin huonon sampanjan. Toisaalta, hyvää sampanjaa ei voita mikään. Täydellinen kuohuviini on mielestäni kuiva, hapokas, aavistuksen hedelmäinen ja hiukan paahteinen.

3 x hyvä kuohuviini Vapuksi:

1. Juhlan kunniaksi: Codorníu Selección Raventos Cava Brut

Codorniun kaikki viinit taitavat järjestelmällisesti olla erinomaisia: jotkut vain vielä ihan hiukkasen toista parempia, mutta yhtään huonoa Codorníuta en kyllä ole juonut. Etenkin Anna de Codorníu saattaa olla monelle tuttu, mutta minä suosittelen kokeilemaan tätä inan kuivempaa kaveria, joka kruunaa takuulla niin vappupiknikin kuin -illankin.

2. Kestosuosikki: Freixenet Cordon Negro Brut (musta pullo)

Freixenet Cordon Negro Brut on oma kestosuosikkini jo useamman vuoden ajan. Jos en ole sillä tuulella, että haluaisin kokeilla jotain uutta, otan todennäköisesti tämän. Sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen ja maistuu joka ikinen kerta yhtä hyvältä. Kuten ensimmäinenkin, myös tämä on erittäin kuiva ja hapokas kuohuviini.

3. Mukaan piknikille: De Bortoli DB Sparkling Brut

Tämä australialainen kuohuviini on tämän listan villi kortti, mutta sopii piknikille kuin nenä päähän, sillä perinteistä poiketen valmistettu kuohuviini tulee kierrekorkillisessa pullossa. En nyt sano mitään perinteiden kunnioittamisesta tai tammitynnyreistä, vaan tyydyn vain esittämään simppelin matemaattisen laskukaavan: piknik + kierrekorkki = loistoyhdistelmä. Ja kun tätä ensimmäisen kerran viinikurssilla maistoin, olin ihan äärettömän skeptinen, mutta sainkin yllättyä positiivisesti: maku ei ollut ollenkaan huonompi! Siispä täydellinen kuohuviini piknikille.

Ja kerta kiellon päälle:

Divici Prosecco Organic Extra Dry

Selkeästi edellisiä makeampi prosecco kuuluu ehdottomasti vappukuohuvien listalle, sillä oli vuosis itten oma valintani juhlajuomaksi ja loistava valinta olikin. Ainut ongelma tässä vain on se, että kyseinen kuohuviini on tänä vuonna vain tilausvalikoimassa, eikä näin ollen siis mitenkään ehdi enää vapuksi. Ehkä äitienpäiväksi tai valmistujaisiin tai muuten sitten muuten vaan?

Posted by:Reetta V.

Kauniissa Suomen Turussa asuva pöytälaatikkorunoilija, intohimoinen valokuvaaja ja markkinointiviestinnän ammattilainen, joka rakastaa hyvää ruokaa, pehmeää kahvia, värikkäitä matkoja, joogaamista sekä unelmien tavoittelemista.

2 thoughts on “ Kuohuviini x 3 vapuksi ”

  1. Mä aina joskus mietin, että olisi kiva tietää viineistä enemmän. Ehkä aloitan vielä joskus viiniharrastuksen ;) Me pidetään tyttöporukalla muutaman viikon päästä viini-ilta, osaatko suositella jotain hyvää (keskihintaista) valkkaria? ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *