Ruoka & juoma

2 x oikeasti hyvä kasvimaito kahviin

Olen jotenkin onnistunut valitsemaan erinäisiin some-kanaviin juuri sellaisia tyyppejä, että altistun koko ajan ihan valtavasti kasvisruoka- ja vegaanipuheille. Kummasti ne ovat myös vaikuttaneet, sillä vaikka olen edelleen sekasyöjä, iso osa viikottaisista ruoka-annoksistani on kasvisruokia.

Viime aikoina kasvissyönnin ohella myös vegaanius on alkanut kiinnostaa – tai etenkin maitotuotteiden karsiminen. Isoin ongelma siinä tuntuvat olevan jäätelö ja kahvimaito. Oikeasti hyvän vegaanisen jäätelön löytäminen on ihan takuulla mahdotonta, joten sen suhteen ole luovuttanut, mutta kahvimaidolle olen viime viikkoina löytänyt varsin maistuvia korvikkeita. Tajusin nimittäin, että kahville tarkoitetut kasvimaidot ihan oikeasti maistuvat hyvältä kahvin kanssa… Jep, huikea älynväläys.

kasvimaito kahviinJuuri nyt olenkin siis aivan koukussa tuohon Alpron kookos-soijamaitoon sekä Almond Breezen mantelimaitoon. Aivan täydellisiä kahvin kanssa.

Ensimmäinen tuo kahviin ihanan kookoksisen maun ja saa tavalliset kahvihetket tuntumaan melkoiselta luksukselta. Erityisen hyvää työpaikan espressokoneen kahvin kanssa.

Mantelimaito on näistä kahdesta se neutraalimpi versio ja sopii niillekin, jotka eivät kookoksen mausta pahemmin välitä. Tälle plussaa myös soijattomuudesta, sillä jos maitotuotteet ovat epäilyttäviä, niin soijatuotteet ne vasta epäilyttäviä ovatkin. Kookos-soijamaito saa armahduksen, koska on vaan niin hyvää, mutta pyrin parhaani mukaan käyttämään sitäkin kohtuudella.

Uskaltaisin väittää, että kumpikin näistä kasvimaidoista on parempaa kahvin kanssa kuin tavallinen maito, mutta kokeilkaa itse.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Siiri
  06/05/2016 at 11:44

  Ahhhh viikonloppua ootellessa ;-)

  • Reply
   Reetta V.
   06/05/2016 at 13:04

   No sanopa muuta! Pitää varmaan hakea lisää sitä Kaffa Roasteryn kahviakin… :D <3

  Leave a Reply